torsdag 26 februari 2009

Moderna tider

Askersunds kommun är i ekonomisk kris. Den svåraste i modern tid enligt ansvariga på kommunen. Nyheten har gått i tidningar, radio och på TV. Hårda besparingar och avskedande av personal är att vänta för att kunna hålla näsan över vattenytan. Det blev en knepig uppgift för politiker och tjänstemän att klara ut det hela. Sömnlösa nätter och många heta möten väntar förmodligen. Man är precis inte avundsjuk.

Blev lite fundersam när ordet moderna tider användes som måttstock för ekonomiproblemen. Jag förknippar ordet med Charlie Chaplins film ”Moderna tider”, men så trevligt var inte det här beskedet.
Vilket år räknar ansvariga moderna tider ifrån? Kanske från 1900-talets början? Det är något att forska i. I Askersund är det normala uttrycket ”att så här jäkligt har det inte varit sedan staden brann” . Men det var ju redan 1776. Moderna tider kanske är bättre att använda i det här seklet.

I tidningen kunde man också läsa att informatörstjänsten inte skulle återbesättas. Förmodligen är det just nu den behövs som bäst. Människor är oroliga för vad som kommer att hända när jag stöter på folk på stan. Får jag behålla jobbet? Det finns massor av frågor att besvara. Men den informationen kanske kommunen ordnar på något bra sätt. Kanske med en sopplunch..

Hur som helst är det spännande att följa det hela, även om det är lite på avstånd för en gammal reporter. Men kanske den ekonomiska rapporten i april visar på helt andra siffror? Inflyttningen och skatteintäkterna kanske har ökat lika snabbt som de försvunnit. Och snart är det vår och grönska det är något att se fram emot för alla som går och deppar. Talgoxarna är för övrigt redan på gång och lockar.
Ove

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar